Nykyään sekä Suomesta että myös muualta maailmasta löytyy moottoriurheilua harrastavia joulupukkeja. Iloiseen perinteisen punaiseen joulupukin asuun pukeutuneet joulun sankarit, eli joulupukit ilahduttavat saapumisellaan monia lapsia ja aikuisia ympäri maailman. Minkälaisia lahjoja joulupukki toi viime vuonna sinulle?

Yleisesti joulupukkia pidetään turvallisena, ystävällisenä ja varsin harmittomana henkilönä myös motoristi-versiossa tavattuna. Nykyään talvet ovat vähälumisia ja jopa ajoittain suhteellisen lämpimiä, joten moottoripyörä on näyttävä, nopea ja usein myös värikäs vaihtoehto perinteiseen poroon verrattuna. Perinteiset joulupukit ovat nykyään hyvin kansainvälistä ja menevää väkeä, joten joulupukin voi tavata paitsi moottoripyörämessujen päätähtenä niin myös monien maiden joulumarkkinoilla. Toisinaan moottoripyöräilevät joulupukit voivat viedä lapsia ja nuoria myös jouluajelulle, jos kotoa löytyy kypärä matkustajan päähän.

Moottoripyöräilevä joulupukki ajaa hiljaa ja noudattaa sääntöjä

Joulupukit ovat asiallista ja kilttiä väkeä, siksi he ovat esimerkkejä myös liikennesääntöjen noudattamisessa. Kaahailevia joulupukkeja ei ole olemassakaan, mutta sen sijaan hyvää joulua toivottavia joulupukkeja löytyy lähes kaikkialta. Jokainen joulun ystävät tietää, että ne perinteiset ja oikeat joulupukit löytyvät aina Suomesta. Virallinen joulupukki ( se ainoa ja oikea asuu Suomen Lapissa ), joten tutustutaan seuraavaksi siihen millä tavoin kotimaiset joulupukit joulun sanomaa toivottavat.

Joulupukki on nykyaikainen ja ilmastoystävällinen henkilö

Joulupukki rakastaa ilmastoa ja ympäristöään, joten juuri siksi joulupukit ajavatkin usein luontoystävällisillä kaksipyöräisillä. Otetaan esimerkki ainoasta oikeasta joulukaupungista Suomen Turusta. Suomen Turku on julistanut joulurauhan aina vuodesta 1886 alkaen legendaariselta Brinkkalan talon parvekkeelta. Joulurauhaa Turusta on kuitenkin julistettu jo 1300-luvulta asti.

Vuonna 2018 joulupukki apulaisineen teki hienon vierailun Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten- ja nuorten omalle klinikalle. Joulupukki sai innostuneen vastaanoton ja suuret ablodit, joten vierailu oli todella odotettu. Joulupukkina toimi sähköendurolla ajava nuori moottoripyöräharrastaja Niko Aitta, joka on Enduron SM-mitalisti. Idean isä oli moottoripyöräilyn rautainen ammattilainen, eli jo kolme vuosikymmentä enduroa, eli maastomoottoripyöräilyä harrastava naantalilainen Mika Vuori.

Turun seudun Offroad-pyöräilijät halusivat mukavalla tempauksellaan tuoda vaihtelua ja iloa jokaisen osastolla ja klinikalla olevan lapsen ja nuoren päivään. Mika Vuori totesi, että “pienimmätkin tempaukset tuovat iloa sekä lapsille että osaston henkilökunnalle.” Ilo, rauha ja ystävyys – nehän ne ovat joulun ainutlaatuisia teemoja.

Moottoripyöräily sopii sekä miehille että naisille

Perinteinen tapa ajatella on, että moottoripyöräilevä mies on ominaisuuksiltaan taitava, komea ja urheilullinen. Moottoripyöräilevä nainen puolestaan on rohkea, oman arvonsa tunteva, koulutettu ja suoranainen edellä kävijä alallaan harrastuksensa ansiosta. Nykyaikainen nainen tietää moottoripyörien historiasta ja pyörien tekniikasta aivan yhtä paljon kuin miespuolinen kuljettajakin. Nainen moottoripyörän selässä alkaa jo suuremmissa kaupungeissa tuttu näky eikä ihmekään, sillä naisia löytyy jo lähes kaikista moottoripyöräkerhoista ympäri Suomen.

Moottoripyöräily aloitetaan usein juniori-iässä, eli nuoremmat motoristit ovat 4-6-vuotiaita. Useimmat juniori-ikäiset harrastavat offroad-pyöräilyä, kuten enduroa tai motocrossia. Enduroa, eli maastomoottoripyöräilyä harrastetaan ympäri vuoden metsissä, pelloilla ja harrastusta varten tehdyillä endurolenkeillä, joita ylläpitävät suomalaiset moottorikerhot.

Moottorikerhojen jokaisella jäsenellä on oikeus ajaa kerhon tekemällä endurolenkillä tai krossiradalla, joissa järjestetään myös aika ajoin erilaisia kilpailuja.

Haluatko enduro-, eli maastomoottoripyöräilyn ammattilaiseksi ? Liity lähelläsi olevaan tai mihin tahansa sinua kiinnostavaan kotimaiseen moottorikerhoon, jossa pääsee ajamaan huolletulle reitille ja tapaa samanhenkisiä moottoriurheilun harrastajia. Jos haluat ajaa kilpailumielessä, niin sinulla pitää olla SML:n lisenssi. Harraste-enduro sivustoja löytyy runsaasti netistä. Läntisestä Suomesta löytyy muun muassa Satakunta Enduro Cup Ry joka toivottaa tervetulleeksi ajamaan ja nauttimaan enduropyöräilyn tuomasta ilosta. Joko sinussa heräsi kaipuu moottoripyöräilyn pariin?