Kevääseen tultaessa monien mieleen tulee autotallin remontointi. Jos oma autotalli vaikuttaa olevan hieman liiankin tiivis omista autoista tai kaksipyöräisistä, on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Joko ylimääräisistä moottoriajoneuvoista pitäisi päästä eroon, tai omaa autotallia laittaa uuteen uskoon. Monet motoristeista ja autoharrastajista valitsevat luonnollisesti toisen vaihtoehdon, sillä oman autotallin remontointi auttaa huomattavasti saamaan lisätilaa omille harrastuksille ja mielenkiinnon kohteille.

Monille omasta autotallista onkin tullut perinteisen varastotilan sijasta oma huone, johon voi tulla rauhoittumaan rankan työpäivän päätteeksi. Tällöin on myös varmasti tarkoituksenmukaista, että autotallissa on edes jonkin verran ylimääräistä tilaa. Yleensä suomalaiset autotallit ovat sen verran pieniä, että yhden henkilöauton ja moottoripyörän tai skootterin parkkeeraaminen vierekkäin voi tuottaa ongelmia.

Autotallin remontointi

Jos autotallissa on liian vähän tilaa, remontoinnissa on hyvä ottaa huomioon nämä seikat:

1. Tiiviit tilat voivat altistaa omat autot parkkeeraamistilanteessa naarmuille ja korivaurioille.

2. Autotalliparkkeeraus tuskin on kenenkään lempipuuhaa.

3. Mitä huonommin organisoitu autotalli on, sitä todennäköisemmin parkkeerauksessa voi vahingoittaa myös irtaimistoa.

Halusitpa sitten laajentaa autotallia tai uusiokäyttää sitä toisena tilana, remontoinnissa on hyvä ottaa huomioon kunnon rakennustarvikkeet. Suomalaisista rakennustarvikealan liikkeistä esimerkiksi byggmax on erikoistunut juuri autotalleihin liittyviin remontteihin. Kuitenkin se, minkälaiset työkalut ovat tärkeimpiä, riippuu pitkälti siitä, millaista remonttia suunnitellaan. Jos olet kunnon tee-se-itse henkilö, myös puunkäsittelyyn tarvittavat työkalut voivat olla hyvä hankinta.

Autotallin uusiokäyttö

Jos autotallin muuttaminen varastosta oleskelutilaksi on mielessä, ota huomioon ainakin seuraavat seikat:

1. Autotallin muoto ratkaisee huomattavasti. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Etenkin pohjoisessa asuville on tärkeää, että auton saa lämpöiseen myös talvella. Auton säilytys onkin tärkeä pitää mielessä. Moottoripyörille sen sjiaan on olemassa myös edullisia kausisäilytyksiä.

2. Keskity yksityiskohtiin. Yksityiskohtien avulla saat autotallista viihtyisän. Keskity esimerkiksi valaistukseen, liitäntöihin ja vaikkapa musiikkilaitteisiin.

3. Harkitse autotallin muuttamista esimerkiksi toimistoksi. Monet meistä työskentelevät nykyään kotoa käsin. Jos autotallissa on paljon ylimääräistä tilaa, voi helpolla remontoinnilla saada autotallista tehtyä huoneen myös muuhun käyttöön kuin autosäilytykseen.

Oli kyseessä sitten autotallin remontointi tai modernisointi, kannattaa suunnitteluun käyttää oma aikansa. Lisäksi kunnon välineillä takaat, että lopputulos on toivotunlainen.