Taloudellisesti ajaminen kiinnostaa ihmisiä, ja se näkyy myös autojen myynnissä. Sähköautot ovat nopeasti yleistyneet, vaikka osuus vielä tällä hetkellä onkin varsin pieni. Sähköautot kattavat ainoastaan 0,15% kaikista autoista, joita arvioidaan olevan noin 1,4 miljardia. Hyvä uutinen tulevaisuuden kannalta on, että moni valmistaja on alkanut panostamaan erityisesti sähköautoihin. Pitkään suosikkina ollut Tesla ei ole enää eniten myyvä sähköautovalmistaja, vaan eniten sähköautoja Euroopan markkinoilla myyvät Nissan, sekä Renault. Renault Zoe, sekä Nissan Leaf nappasivat jopa 45% myynnistä vuonna 2016.

Miksi siirtyä sähköautoon?

Sähköautot halpenevat tasaiseen tahtiin, sillä uutta teknologiaa lanseerataan jatkuvasti maailmalle. Autoisenjoying summer and carsa eniten maksavat akut, joiden hinta voi kohota jopa 20000 euroon. Valmistusskustannukset ovat siis yhä korkeat, ja lisäksi ongelmana on sähköautojen akun kesto, suhteutettuna latausaikaan. Lataaminen ei ole kovin nopeaa, toisin kuin tankkaus. Sähköautoilla on kuitenkin ympäri maailman, monia etuja tarjottavanaan verrattuna perinteisiin polttomoottoreilla toimiviin autoihin. Ympäristöystävällisyys, moottorin ääni on hiljainen, tutkimusten mukaan ajo on mukavan tasaista. Sähköautot voivat siis olla oiva lisä kaupunkien liikenteeseen, mutta ne eivät todennäköisesti tule yleistymään Suomessa lähi-aikoina

Onko sähköauto ympäristöystävällisempi vaihtoehto?

Yhteenvetona voidaan esittää kysymys, että kuinka ympäristöystävällistä sähköautoilla on ajaa? Säästääkö sähköauto tärkeitä luonnonvaroja ja pitää ilmaston puhtaana, kuten on yleisesti tavoitteena. Sähköauto ei käytä polttoainetta joten se ei tuota ilmakehää kuormittavia päästöjä juuri ollenkaan. Sähköautoissa ongelmia tuottavat akut, jotka voivat olla mahdollinen tulevaisuuden ympäristöongelma. Sähköautojen vihreyttä arvioitaessa, otetaan mukaan, auton elinikä, ja kuinka paljon siitä on mahdollista kierrättää sen jälkeen, kun auto ei enää ole liikennekelpoinen. Converse kengät ovat nuorison suosiossa , ja sähköautoilun suosio kasvaisi kaikkialla entisestään, jos valmistuskustannukset olisivat matalammat.