Autolaina on asuntolainan ohella yksi yleisimmistä lainoista, joita suomalaiset hakevat. Yksi tapa rahoittaa uuden tai käytetyn auton hankinta on hakea verkosta vakuudetonta autolainaa. Vakuudettoman autolainan hakeminen verkossa on todella helppoa ja nopeaa, ja parhaimmillaan lainarahat voidaan maksaa tilillesi jopa saman vuorokauden sisällä. Vakuudettomien autolainojen korkokuluissa esiintyy kuitenkin suuria eroja, joten on tärkeää, että vertailet autolainoja keskenään ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Mitä autolainojen vertailu tarkoittaa?

Autolainojen vertailu tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin lainan vertailu. Helpoiten autolainojen vertailu onnistuu osoitteessa https://www.rahalaitos.fi, sillä yhdellä lainahakemuksella tavoitat hetkessä jopa kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jopa muutamien minuuttien sisällä lainahakemuksen lähettämisestä, jolloin pystyt vertailemaan, mikä tai mitkä pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat sinulle kaikkein edullisinta autolainaa.

Mitä hyötyä autolainojen vertailusta on?

Autolainojen vertailu Rahalaitoksen sivuilla säästää ajan lisäksi myös selvää rahaa. Koska autolainassa on usein kyse jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoisesta lainasta, on tärkeää, että lainan korkokulut saadaan kohdilleen, jolloin vältät sen, että päädyt maksamaan autolainastasi liikaa.

Autolainan korkokulut koostuvat nimelliskorosta ja muista lainakuluista, joita voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu (tai toiselta nimeltään nostomaksu) sekä pankin veloittamat palvelumaksut. Kun autolainoja vertaillaan keskenään, selvität todenmukaisesti, mikä saamistasi lainatarjouksista on kaikkein edullisin, sillä Rahalaitoksen lainavertailu ottaa aina huomioon lainojen todellisen vuosikoron, eli nimelliskoron ja muut lainaan liittyvät kulut.

Joustavaa autolainaa

Kun haet autolainaa suoraan verkossa, voit saada lainarahat tilillesi jopa saman vuorokauden sisällä, mutta viimeistään muutaman pankkipäivän sisällä. Nopeus on usein automarkkinoilla valttia ja varsinkin, jos löydät hyvän tarjouksen, josta myös toiset ostajat ovat kiinnostuneita.

Voit myös täyttää lainahakemuksen ja lähettää sen ennen kuin tiedät, minkä auton aiot ostaa. Alustavat lainatarjoukset ovat usein voimassa noin 7–14 vuorokauden ajan, joten voit aloittaa samaan aikaan auto-ostokset ja hyväksyä lainatarjouksen heti, kun oikea auto osuu kohdalle.

Lainahakemuksen täyttäminen Rahalaitoksen sivuilla ei myöskään sido ottamaan lainaa, joten mikäli yksikään lainatarjouksista ei vaikuta riittävän hyvältä, voit jättää hakemuksen sikseen ja kokeilla myöhemmin uudestaan.